X
Size daha iyi hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. İnternet sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza ve reklam çalışmalarında yer alması amacıyla işbirliği içinde olduğumuz kuruluşlarla paylaşılmasına izin vermiş oluyorsunuz. Çerezler hakkında daha ayrıntılı bilgiye Gizlilik Politikamız ve Çerez Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.
x
Maximiles Logosu
Maximiles Logosu
Bilet Al Bilet Al Kredi Kartı Başvurusu Kredi Kartı Başvurusu
Bize Ulaşın | Yardım/SSS
  • Ana Sayfa
  • Maximiles'ı Keşfedin
    Maximiles'ı Keşfedin Banner Görseli
    Maximiles'ı Keşfedin
    Detaylı Bilgi

    Maximiles'ı Keşfedin

    Maximiles Programı MaxiMil Hakkında Maximiles Kart Seçenekleri Maximiles Özellikleri Faiz ve Ücretler
  • Maximiles Ayrıcalıkları
    Maximiles Ayrıcalıkları Banner Görseli
    Maximiles Ayrıcalıkları
    Detaylı Bilgi

    Maximiles Ayrıcalıkları

    Maximiles'a Özel İndirimler Piri Uygulaması Maximiles Lezzet Turları
  • Kampanyalar
  • Maximiles Business
  • MercedesCard
Ara
Maximiles Ayrıcalıkları
Maximiles'a Özel İndirimler
Piri Uygulaması
Maximiles Lezzet Turları
Ana SayfaSkip Navigation Links > Maximiles Ayrıcalıkları > Maximiles Lezzet Turları

Maximiles Lezzet Turları

Vedat Milor’la Maximiles Lezzet Turları

Vedat Milor ile Lezzet Turları'na hazır mısınız?

Belki bir esnaf lokantası belki de şık bir restoran.
Vedat Milor’un sizin için seçtiği şehirlerdeki en özel lezzetleri keşfedin.





Vedat Milor’la Piemonte Lezzet Turu

İtalyan mutfağı söz konusu olunca büyük şehirlerden ziyade küçük şehirlerdeki lezzetler, keşfedilecek birçok küçük detay sunuyor. Yemek eleştirmeni Prof.Dr. Vedat Milor, Piemonte mutfağına ait meşhur yemek ve restoran önerileri ile sizleri Piomente’de lezzet turuna çıkarıyor!

​

   

İtalya’nın çizme şeklinde bir yapısı vardır. Çizmenin kuzeybatısında Piemonte yer almaktadır. Piemonte, 19. Yüzyılda İtalya Birliği’nin başladığı noktadır. Piemonteliler, diğer İtalyanlara göre daha mağrurlardır. Mükemmelliyetçi bir yapıları vardır, her yaptıkları işi özenerek yaparlar. Bu özellikleri gastronomiye de yansımaktadır. İtalyanların en iyi peynirlerinin çoğu Piemonte’de bulunmaktadır. En özel dana cinsi Piedmentosa, yine buradan çıkmaktadır.


Piemonte’de lokantalar Michelin yıldızlı olsun ya da olmasın çok kalitelidir. Piomente denilince akla gelen beyaz trüfün en iyi zamanı ekim ayı ortaları ile aralık ayı ortalarına kadar geçen süreyi kapsamaktadır. Trüf, yumurta ve tayarin adı verilen erişte ile mükemmel bir uyum yaratmaktadır. Pieomente mutfağına ait en iyi yemekler; hamur işleri, başlangıçta verilen antipastiler ve et yemekleridir. Mezeler arasında en iyileri ise çiğ et, rus salatası ve mevsime göre doldurulmuş kabak çiçekleridir. Dalphina adı verilen minik mantıları da tadılması gereken bir lezzettir.

Milor’un Piemonte’ye yolu düşenlere tavsiyelerinden biri de Alba civarında kalmaları. Milor, bu civarda birçok restoranı deneyimleyebileceğinizi belirtiyor. Restoran olarak önerileri ise şöyle:
Ristorante Belbo da Bardon
All' Enoteca
Ristorante il centro
Trattoria della Posta
Antica Corona Reale da Renzo
Osteria La Libera



Vedat Milor’la Paris’te Lezzet Turu


“Fransa’nın başkenti Paris’te dolaşmak, her sokakta, her dönemeçte Avrupa geçmişinin izlerini sürmek gibidir. Tarihi dokusunun yanında birbirinden şık cafe ve restoranları, lezzetli Fransız mutfağı ile müthiş bir birliktelik yaratmaktadır.” Yemek ve şarap eleştirmeni Prof.Dr. Vedat Milor, Paris’in meşhur yemekleri ve restoran önerileri ile sizleri Paris’te lezzet turuna çıkarıyor!


 


Vedat Milor’un Paris önerileri arasında bistrolar önemli bir yer kaplıyor. Milor, her fiyata uygun bir bistro bulabileceğinizi belirtiyor. Bistroların avantajları arasında, büyük restoranlarda yetişmiş şeflerin kendi işletmelerini açmak istemeleri üzerine ortaya çıkmaları ve daha uygun fiyata lezzetli yemekler sunmaları yer alıyor. Milor, Pariste her şeyin tadına bakmanızı öneriyor. Özellikle kendinize çiğ deniz ürünlerinden oluşan bir tabak hazırlamanızı tavsiye ediyor.  Fransızların sakatat ve uykulukta çok iyi olduklarını da belirtmeden geçmiyor. trendleri umursamayıp bildikleri yoldan şaşmamaları ona göre Fransızların en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Vedat Milor’a göre Fransızlar, moleküler gastronomiye ve şimdilerde çok moda olan tabağı süsleme tekniklerine yüz vermiyorlar. Lezzet ise her zaman ön planda.

Biçimi değil, özü ön plana alan bistroları ise şöyle sıralıyor:
Le Servan,
Vedat Milor’a göre Le Servan’da ne ısmarlarsanız ısmarlayın iyi ancak özellikle balıkları çok iyi. Kalamarı çok taze. Ayrıca mönüde ‘beyin meuniere’ varsa kaçırılmamalı.

Chez Michel
Buranın fiyatları iyi, porsiyonlar bol. Deniz ürünlerinde çok iyi ama Michel aslen bir yaban eti uzmanı.

Le Quincy
Milor, yediği en iyi sığır sokumunun (queu de boeuf) bu restoranda olduğunu belirtiyor.)... Restoranda ön plana çıkan diğer lezzetler ise şöyle: Süper bir dana kelle (‘tete de veau’). ‘Gribiche sos’ ile... Çok sevdiğim bir paça ve koç yumurtası yemeği. Ev yapımı gnocchi ile (‘pieds et paquets’)... ‘’

Milorun bu restoranlar dışındaki önerileri ise:
Bistrot Paul Bert,
La table du Bruno Verjus
Le Baratine,
Table d’Aki,
Clown,
Les Deserteurs,
L'Amarante,
Makul fiyatlı Lion mutfağı ürünlerinin yer aldığı Moissonnier.



Vedat Milor’la Roma Lezzet Turu

Roma dünyanın en estetik yerlerinden. Roma’nın sokaklarınla araç ihtiyacı duymadan yürüyebilir, birbirinden güzel cafelerden birine oturarak lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Roma’nın tarihi sokaklarında gezip kahvehanelerine oturduktan sonra geri dönmek istemeyebilirsiniz.
Roma’nın tarihi kadar yemek tarihini de merak edenler için Vedat Milor'un önerileri Maximiles Lezzet Turları’nda! 

 

Roma mutfağı denince akla gelen ilk şey ‘’fakir mutfağı’’. Bir zamanlar fakirlerin yediği sakatatlar, şu an Roma mutfağının temelini oluşturuyor. En soyluların mutfağında bile bu yemeklerden bulunmakta. Roma’da her türlü sakatat et yenmekte. Bu sakatatlar çok genç danalardan elde ediliyor. Roma’da hamur işleri de bir hayli ilgi görüyor.

İtalyanların en ünlü makarna çeşitlerinden biri olan ve adeta risotto pişirir gibi pişirilen Cacio e Pepepecorino peyniri ve beyaz biberle yapılır ve tadı harikadır.
Vedat Milor’un Roma’da Cacio e Pepe yemek isteyenler için önerdiği mekan ise Felice a Testaccio.
Bunun dışında Carbonara, kuyruk sokumu, dana yanağı, beyin ve uykuluk da Roma’da mutlaka tadılması gereken lezetler arasındadır.

Yolu Roma’ya düşenlere bir not: Bir daha buradan ayrılmak istemeyebilirsiniz.


Vedat Milor’la Bask Bölgesi Lezzet Turu

İspanya’nın kuzey batısındaki Bask bölgesi, Vedat Milor’a göre dünya gastronomisinin merkezi. Milor, 1998’den beri hemen her sene bu bölgeyi ziyaret ettiğini dile getiriyor. Bask bölgesi, gerek tapasları, gerekse lokantalarıyla olağanüstü lezzetler sunuyor.



Milor, Bask bölgesinin tapaslarında yemeklerin uygun fiyatından ötürü, gecenin bir vaktinden gecenin sonuna kadar farklı lokantaları gezmiş olsanız dahi çok az miktarda para harcayacağınızın garantisini veriyor. Mezelerin 1 ila 3 euro arasında değişen fiyatları bunun en iyi örneklerinden.

Bask bölgesinde üç michelin yıldızlı lokantalardan uzak durmanızı tavsiye ediyor.
San Sebastián’da Restaurante Ibai’nin olağanüstü bir lokanta olduğunu dile getiriyor.
Getaria’da bulunan Elkano, Milor’un en sevdiği deniz ürünleri lokantalarının başında geliyor.

Vedat Milor’un önerdiği diğer restoranlar ise şöyle:

Etxebarri
Zuberoa
Donostia
Horma Ondo


Vedat Milor’la Fatih Lezzet Turu

Tarihi, sokakları ve geleneksel lezzetleriye Fatih, İstanbul’un en önemli ilçelerinden. Şehir hayatının karmaşasında eski günlerin geleneksel lezzetlerini arayanlar için Vedat Milor'un Fatih önerilerini Maximiles Lezzet Turları’nda derledik!





Bir yerin mutfağının, o yerin tarihi ve kültürel yapısının etkisinde kaldığı aşikar. Vedat Milor da Fatih’in yemeklerinden bahsetmeden önce edebiyat ve kültürün etkisine değiniyor ve Peyami Safa’nın Fatih Harbiye kitabını okuduktan sonra Fatih yemeklerine de farklı bir gözle baktığını dile getiriyor.

Pek çok lezzetli yemeğe rastlayabileceğimiz Fatih, özellikle etli yemekleriyle ön plana çıkıyor. Siirt’e özgü Büryan kebabını çok iyi yapan restoranlara, Fatih Kadınlar Pazarı’nda rastlamak mümkün. Fatih’te Büryan kebabı tatmak isteyenler içinse gerek lezzeti, gerekse fiyatı ile Siirt Şeref Büryan oldukça uygun bir tercih. 

Milor, Fatih’in esnaf lokantalarına mutlaka uğranması gerektiğini belirtirken, Paçacı Mahmut’ta yediği işkembeli nohutu unutamadığını paylaşıyor.

Hırka-i Şerif’in yanında bulunan Öz Kilis’in Kilis tavası, lahmacunları, kuru patlıcan dolmaları ve kuş başı yine Fatih’te tadılması gerekenlerden.

Fatih’e yolu düşenlere Milor’un bir diğer önerisi ise iyi bir Fatih sarma yemeden dönmemeleri.

Vedat Milor’un Fatih’te önerdiği restoranlarla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz, aşağıda görebilirsiniz:

Siirt Şeref Büryan
Zeyrek Mahallesi, İtfaiye Caddesi, No 4, Fatih, İstanbul
0212 6358085

Paçacı Mahmut Usta ve Osmanlı Sofrası
İskenderpaşa Mahallesi, Kızanlık Caddesi, No 16, Fatih, İstanbul
0212 6354608

Paçacı Necip Usta
Akşemsettin Mahallesi, Sarıgüzel Caddesi, No 2/B, Fatih, İstanbul
0212 6218465
05334636900

Öz Kilis Kebap Salonu
Akşemsettin Mahallesi, Hırka-i Şerif Caddesi, Bedrettin Simavi Sokak, No 5, Fatih, İstanbul
0212 5234457
0212 5237411

Logo
Yasal Uyarı | Güvenlik | Gizlilik Politikamız | Bilgi Toplumu Hizmetleri © 2014 Türkiye İş Bankası A.Ş.
Maximiles Facebook Maximiles Twitter İnstagram Youtube Pinterest
Gizle
Son Gezdiklerim
Sık Ziyaret Edilenler
  • Maximiles
  • MercedesCard’ı Tanıyın
  • Maximiles’a Özel İndirimler
  • Maximil Kazanma
  • Seyahat Rehberi
  • Kampanyalar
  • Akaryakıt Kampanyaları
Faydalı Linkler
  • Site Haritası
  • Kampanyalar
  • Faiz ve Ücretler
  • SSS
  • Kredi Kartı Sözlüğü
  • Maximiles Programı
  • Güvenli ve Teknolojik Alışveriş
  • Güvenlik
  • Bize Ulaşın
  • BKM Kart Bilinci
Türkiye İş Bankası Logosu Maximum Logosu